5 tips til en bedre hjemmeside

Rikke Kubstrup -

10.10.2012 |   Marie Halkjær Kragelund

Er jeres hjemmeside klar til at modtage efterårets mange besøgende, der søger information om de spændende arrangementer I har på programmet? Hvis det er noget tid siden, du har kigget på hjemmesiden med de kritiske briller, så er her et forslag til fem steder, du kan starte:

• Prioriter indholdet på forsiden. Det vigtigste indhold bør naturligvis have den mest fremtrædende plads på hjemmesiden, og sørg for, at der på forsiden er indhold, der er målrettet til hver enkelt af de forskellige primære målgrupper I har.
  • Sørg for at de billeder du bruger er skarpe og ordenligt belyste, og benyt så vidt muligt billeder med mennesker frem for bygninger.
  • Brug kun flash, slideshows og musik når det underbygger indholdet. Og hold antallet af effekter til et minimum.
  • Hold dig til få farver. For mange farver får brugeren til at miste overblikket og giver et uprofessionelt indtryk.
  • En hjemmeside afkodes af brugeren på få millisekunder, så billeder og udseendet af forsiden har stor betydning for, hvordan brugeren opfatter hjemmesiden og din organisation. Vis siden til nogen fra din målgruppe og få dem til at sige det allerførste ord, der falder dem ind.

Foto: På Gentofte kirkes hjemmeside er der foretaget en helt bevidst prioritering af menupunkterne. Kontakt og kalender er det mest efterspurgte indhold på en kirkehjemmeside - derfor ligger disse menupunkter først.