Målrettet og billig kommunikation kræver bare en enkelt ide

Rikke Kubstrup -

10.07.2013 |   Marie Halkjær Kragelund

Jeg faldt for nyligt over denne sjove gimmick et reklamebureau brugte til at finde en ny bogholder: De overførte 1 euro til deres skarpeste konkurrenter sammen med teksten, at de søgte en ny, opmærksom bogholder.

Man kan diskutere etikken i sådan et stunt, men jeg synes det er en god reminder til os alle om, at man nogle gange skal tænke helt ud af boksen. Bureauet har sikkert lavet en brainstorm på, hvor deres målgruppe har deres opmærksomhed hver dag – på den konkurrende virksomheds kontooversigt – og tænkt og tænkt indtil de fandt en idé til, hvordan de kunne få sneget en form for kommunikation ind her. At den så tilmeld er billig at udføre, er en ekstra bonus.

Højst sandsynligt ligger der tonsvis af dårlige ideer forud for denne ene gode. Det kræver tålmodighed og masser af brainstormtræning inden aha-øjeblikket melder sig. Bruger I de små grå på at finde ud af, hvor netop jeres målgruppe har deres fokus? Og hvordan I kan kommunikere til dem via et medie, de helt sikkert holder øje med?

Foto: Freedigitalphotos.net