Få flere konfirmander

Rikke Kubstrup -

29.05.2013 |   Marie Halkjær Kragelund

Selv om det stadig er omkring 70% af en årgang, der vælger at blive konfirmeret, så er det i højere grad et aktivt til- eller fravalg for den enkelte konfirmand. Det er ikke en selvfølge, som det var tidligere. Og det er nu næste års konfirmander tager stilling. Har I en strategi for at sikre, at så mange som muligt vælger konfirmationen til i jeres sogn?

Man skal selvfølgelig ikke manipulere med de unge mennesker, men man kan sagtens på en sober måde give input til deres beslutning. I kommunikationen i forbindelse med konfirmandindskrivning kunne I fx inkludere et lille miniinterview med en af sidste års konfirmander, give konkrete eksempler på, hvad man kan opleve i konfirmationsforberedelsen og i det hele taget fortælle, hvorfor I mener, det er superrelevant for den enkelte unge at bruge to timer hver uge i kirken frem for hjemme på sofaen.

Husk at sætte jer i målgruppens sted, når I udtænker argumenterne. Det I synes er en god grund, kan sagtens være fuldstændig irrelevant for en 13-årig. Som fx, at det giver en god ballast til voksenlivet – når man er teenageramt, virker det sandsynligvis ret ligegyldigt i forhold til de eftertragtede to timer på sofaen.

Foto: Folkekirken.dk