Standardbreve er også kommunikation

Rikke Kubstrup -

24.07.2013 |   Marie Halkjær Kragelund

Der er Kirkebladet, hjemmesiden og de andre store kommunikationskanaler vi bruger, og så er der de små kontaktpunkter med kunder, brugere og besøgende, som vi sjældent tænker som kommunikation. Men som i høj grad er det. I virksomhedssammenhæng er det fx fakturaer, rykkere, oprettelsesbekræftelser og andre former for standardbreve. Har I tjekket den slags skrivelser igennem for at se, om kommunikationen er klar og tonen passer med det brand I ønsker at have? Er de formelle og korrekte, eller med et glimt i øjet? Og kunne I udnytte mediet til et sekundært budskab, I gerne vil kommunikere?

I kirkesammehæng kunne et eksempel være de telegrammer, der uddeles til dåbsforældre og faddere. Gør som Enghøj kirke, der har lavet deres egne telegrammer, hvor der ud over en generel tekst om dåben også står lidt om Enghøj kirke, og tiltag der er specielt relevante for småbørnsfamilier. Køb tykt og lækkert papir og lav et layout, der ikke kræver print til kant – så kan de sagtens printes på en god kontorprinter.