Sådan får jeres hjemmeside en god forside

Rikke Kubstrup -

04.06.2014 |   Marie Halkjær Kragelund

Mere end hver fjerde, der besøger en kirkehjemmeside kommer aldrig længere end forsiden. Det er mange. Hvad ville du sige til, at hver fjerde besøgende i kirken, kun stak hovedet ind i våbenhuset og derefter vendte om? I nogle få tilfælde skyldes det, at den besøgende har fundet hvad hun søgte, for eksempel et telefonnummer eller starttidspunkt for et arrangement. Men I langt de fleste tilfælde skyldes det, at den besøgende føler sig forvirret, uengageret eller overvældet på den negative måde. Det kan man heldigvis gøre noget ved.

PRIORITER INDHOLDET PÅ FORSIDEN

Det allervigtigste på en hjemmeside er, at man prioriterer indholdet på forsiden i forhold til målgruppen. En god øvelse er, at sætte procenter på de forskellige indholdselementer man ønsker på forsiden. Sådan gør du:

* List de forskellige elementer du ønsker på forsiden (ud over de faste elementer som menulinje, søgefunktion og adresse i bunden). Det kunne fx være henvisning til kommende arrangementer, indgang til siderne om dåb, vielse og begravelse, åbningstider for kirkekontoret, facebookblok osv.
* Sæt procentsatser ud for hvert element, alt efter hvor vigtigt det er. Husk at prioriteringen skal tage udgangspunkt i, hvad målgruppen efterspørger mest – ikke hvad I selv synes er vigtigst.
* Opbyg forsiden så størrelsen på de forskellige elementer passer til procentsatsen.

BEGRÆNS TEKSTEN TIL ET MINIMUM

Besøgende på din hjemmeside læser stort set aldrig tekst på din forside. Så drop ideen om en længere velkomst-tekst, der fortæller om, hvilken slags kirke I er. Den bliver ikke læst. Vælg hellere et billede, der på et splitsekund giver samme fornemmelse til den besøgende. Prioriter i det hele taget visuelle indgange – billeder, knapper og bannere – frem for tekst.

Vil I have hjælp til prioriteringsøvelsen eller til at designe grafiske elementer, der svarer til jeres kommunikationsønsker og målgruppe, så ring til os på 87 40 37 00 eller skriv til os på dkm(at)dkm.dk.